lördag 17 februari 2018

Skolinfo v 7



Nu är det inte långt kvar till sportlovet. Sedan hoppas vi på att vårvädret kan hitta hit.

Under den här veckan har vi jobbat vidare med dikter. Då har vi valt att fokusera på att tolka dikter vilket resulterade i väldigt djupa och givande diskussioner. Roligt att höra så många olika tanker kring en och samma text.

Vi har även jobbat vidare i matte. Den här veckan har vi lagt matteboken lite åt sidan för att låta övningspapper kring NP ta mer plats. Detta gör vi för att eleverna ska känna igen upplägget och utseendet på uppgifterna när de möter de riktiga NP.

I SO jobbar vi vidare med vikingatiden, hur de levde, byggde båtar och vad de var för typ av folk. Några har även pratat en del om vinter OS.

Näringskedjor står fortfarande i fokus på NO lektionerna. Då har eleverna börjat rita sina egna näringskedjor som de sedan ska välja ett djur ifrån och forska vidare kring.

I onsdags var det alla hjärtans dag och det var som en explosion av kärlek i åk 3. Mycket kärlek i luften. Biobesöket blev lyckat och mysigt med lite geléhjärtan och festis. Det var mycket skratt och säkert någon tår. Vi har även sparat hjärtan till de barnen som inte kunde vara med denna dag.💓

Läxorna till nästa vecka:

måndag läsläxa kap 21 för 3A och 3C
tisdag läsläxa kap 21 för 3B

Skrivläxa: Pussla ihop en dikt

Trevlig helg

Madelene, Laufey och Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar